EMS Training

Het concept achter EMS Training wekt veel vragen op.

Werkt EMS Training echt, of is het klinkklare onzin?

EMS Training is een groeiend trainingsconcept waarbij u in slechts twintig minuten uw lichaam net zo effectief traint als in 3 uur in een reguliere sportschool. Dat kan niet, zult u wel denken. Toch is het echt zo! Omdat wij iedere dag de vraag krijgen: “werkt het nou echt?”, leggen wij u graag uit wat EMS Training nou precies is en waarom u voor deze trainingsmethode moet kiezen.

De oorsprong

EMS (Electrical Muscle Stimulation) is eigenlijk ontstaan als oplossing voor de trage revalidatietrajecten. Wanneer een ledemaat niet goed meer functioneert (doordat het contact tussen de spier en het zenuwstelsel is beschadigd), wordt een vorm van EMS gebruikt om de spieren te trainen. Door alle spieren te stimuleren, wordt het lichaam sterker en wordt het zenuwstelsel geprikkeld waardoor men het ledemaat weer kan bewegen.

De toepassing

Wij gebruiken dezelfde techniek in een andere vorm voor een ander doel, maar de essentie blijft hetzelfde. Dezelfde techniek wordt namelijk toegepast in de vorm van een trainingspak dat lijkt op een duikpak. Voordat u dit pak aandoet, wordt er een vloeistof op het pak aangebracht (om het pak schoon te houden en om de elektrische impulsen te bevorderen) waarna u uzelf het pak in hijst. Tijdens uw eerste EMS Training, wordt het juiste impulsniveau bepaald zodat u fijn en effectief kunt trainen.

Het pak zendt elektrische impulsen uit die ervoor zorgen dat uw spieren worden aangespannen. Deze spieren liggen in verschillende lagen in uw lichaam. Hoe dieper de spier ligt, hoe moeilijker u deze zelf kunt stimuleren. Door de impulsen van het EMS-pak worden ook deze spiergroepen bereikt waardoor u dus écht uw hele lichaam traint. Mede hierdoor staat een EMS Training van twintig minuten gelijk aan ongeveer drie uur aan krachttraining in een reguliere sportschool. U bespaart dus enorm veel tijd!

Wij snappen dat dit concept nog steeds onduidelijk voor u kan zijn, of dat u het gewoon niet kunt geloven. Daarom raden wij u aan om een gratis proeftraining aan te vragen zodat u het trainen met de revolutionaire EMS-technologieën zelf kunt ervaren en uw eigen opinie kunt vormen over de effectiviteit hiervan.

Translate »