EMS Training

Het concept achter EMS Training wekt veel vragen op.

Het verschil tussen EMS Training en Reguliere krachttraining

Wat maakt EMS Training nou echt beter, makkelijker en leuker dan conventionele trainingen?

Tijd

Een EMS Training van 20 minuten staat gelijk aan een reguliere krachttraining van 3 uur in de sportschool. U bent dus veel minder tijd kwijt aan sporten, terwijl u dezelfde resultaten behaalt. ‘Geen tijd’ is dus geen excuus meer!

Sessies

Met EMS kunt u één of twee keer per week trainen. Indien u vrij actief bent (u jogt, fietst, zwemt, etc.), raden wij u aan om één EMS training per week te nemen. Indien u niet zo actief bent (bijvoorbeeld door een drukke kantoorbaan), raden wij u aan om twee EMS training per week te nemen.

Resultaten

De eerste resultaten zijn na ongeveer een maand duidelijk te zien (verbetering van je fysieke conditie en uithoudingsvermogen). Na circa 2 maanden begint u fysieke veranderingen te zien: vetvermindering, huidversteviging, spierversteviging en uw kleding maat verandert! Grote resultaten worden gemiddeld op een termijn van 6 maanden geboekt (echter is dit natuurlijk afhankelijk van uw leefstijl en eetgewoontes).

Vetverlies

Ten gevolge van de significante toename van het metabolisme (zowel gedurende als na de trainingen), verliest u vet maar liefst 4x sneller dan bij een conventionele training.

Spieruithoudingsvermogen

Het gelijktijdig samentrekken van de spieren, het bereiken van diepere spierlagen en het harder aanspannen van de spiervezels, zorgt voor maar liefst 5x intensiever spierwerk dan bij conventionele trainingen.

Impact op gewrichten

Het grote voordeel van EMS Training is dat er geen grote gewichten gebruikt hoeven te worden (elektrostimulatie voert het grootste deel van het werk uit). Hierdoor is de impact op de gewrichten nihil. Tijdens een conventionele training, is de impact op de gewrichten echter erg hoog. Om resultaat te zien, moet het gewicht namelijk geleidelijk worden verhoogd waardoor gewrichten kunnen beschadigen.

Cellulitis reductie

Cellulitis kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld: overgewicht, tekortkomingen in de bloedsomloop, hormonale activeringen en ongezonde leefstijlen. Wanneer u gaat sporten, worden de bloedsomloop en het vetmetabolisme geactiveerd waardoor cellulitis bestreden wordt. Het is dus erg belangrijk voor u om te gaan sporten!

Bent u nieuwsgierig geworden, of heeft u meer vragen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op!

Translate »