EMS Training

Het concept achter EMS Training wekt veel vragen op.

Wat is EMS Training?

EMS staat voor ‘Electrical Muscle Stimulation’. Deze trainingsmethode gebruikt elektrische schokken om het dwarsgestreept spierweefsel gecontroleerd samen te laten trekken. Tijdens een ‘normale’ training worden spieren samengetrokken door elektrische impulsen die vanuit het centrale zenuwstelsel naar de spieren worden verzonden. Tijdens een EMS Training worden externe elektrische impulsen verzonden naar de spieren. Echter kunnen de spieren geen onderscheid maken tussen externe en interne impulsen, waardoor de spier samen getrokken kan worden zonder een signaal van het centraal zenuwstelsel. En dit biedt de mens veel nieuwe mogelijkheden.

Hoeveel val ik af met EMS?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat EMS training aanzienlijk meer calorie kan verbranden in een korte periode in vergelijking met conventionele kracht of duurtraining. Een EMS Revolution sessie van 20 minuten is genoeg om tot 550kcal te verbranden- het equivalent van een hele hoofdmaaltijd. 

Zo kunnen met behulp van deze externe impulsen maar liefst 150 keer meer spiersamentrekkingen worden geproduceerd dan tijdens een reguliere krachttraining. Daarnaast is het mogelijk om diepere spierlagen te bereiken waardoor u met EMS Training alle vier de spierlagen traint (in tegenstelling tot het trainen van slechts 2 spierlagen in een reguliere sportschool). Ook traint u 30% meer spiervezels, wat het prestatievermogen een flinke boost geeft. Deze vorm van training geeft weinig belasting op de gewrichten waardoor het ook voor mensen met belemmeringen als: gewrichtsklachten, rugklachten, COPD, reuma, etcetera, mogelijk wordt om effectief te trainen. Kortom, u heeft geen smoesjes meer om niet te gaan sporten!

De natuurlijke spiercontracties van het lichaam worden enorm versterkt door het gebruik van laag- en middenfrequente elektrische stromen. Hierdoor worden er meer spiervezels getraind dan bij conventionele trainingstechnieken. Als een soort persoonlijke training kan de oefening worden aangepast om een reeks verschillende trainingsdoelen te bereiken. Dus als je EMS Training bij mij in de buurt , is aangetoond dat EMS-personal training rugpijn aanzienlijk verlicht. In uitzonderlijke situaties zijn EMS-patiënten volledig hersteld van hun (chronische) rugklachten. EMS kan ook nuttig zijn bij cellulitisproblemen, omdat het de spiertonus en de bloedtoevoer naar nabijgelegen weefsel verhoogt.

 

 

Hoe werkt EMS-Training?

Door gebruik te maken van het neurologische systeem van het lichaam, stimuleert elektrische spierstimulatie het spierweefsel met elektrische stroompjes. Deze laag- of middenfrequente impulsen zijn volkomen veilig als ze op de juiste manier worden behandeld. Het doel is om de spiercontractie te beëindigen. Elektrische stimulatie zorgt voor een grotere stimulatie van spiervezels tijdens de training, wat het fundamentele verschil is tussen deze en conventionele trainingsbenaderingen.

Door de elektrische stroom en de uitgevoerde oefeningen te veranderen, kan de intensiteit van deze impact worden gecontroleerd. Tijdens een EMS- trainingssessie voor het hele lichaam worden alle grote spiergroepen van het lichaam gestimuleerd , evenals dieper liggende spierweefsels die met conventionele trainingsmethoden vaak moeilijker te bereiken zijn, vooral voor beginners. EMS is echt effectief. Volgens studies is het bijna 20 keer zo intens als typische krachttrainingstechnieken zoals zwaar gewichtheffen.

Ervaar EMS zelf!

Meld u nu aan voor een gratis proeftraining!

Translate »