EMS Training

Het concept achter EMS Training wekt veel vragen op.

EMS Revolution / EMS Training

Wat is EMS Training?

EMS staat voor ‘Electrical Muscle Stimulation’. Deze trainingsmethode gebruikt elektrische schokken om het dwarsgestreept spierweefsel gecontroleerd samen te laten trekken. Tijdens een ‘normale’ training worden spieren samengetrokken door elektrische impulsen die vanuit het centrale zenuwstelsel naar de spieren worden verzonden. Tijdens een EMS Training worden externe elektrische impulsen verzonden naar de spieren. Echter kunnen de spieren geen onderscheid maken tussen externe en interne impulsen, waardoor de spier samen getrokken kan worden zonder een signaal van het centraal zenuwstelsel. En dit biedt de mens veel nieuwe mogelijkheden.

Zo kunnen met behulp van deze externe impulsen maar liefst 150 keer meer spiersamentrekkingen worden geproduceerd dan tijdens een reguliere krachttraining. Daarnaast is het mogelijk om diepere spierlagen te bereiken waardoor u met EMS Training alle vier de spierlagen traint (in tegenstelling tot het trainen van slechts 2 spierlagen in een reguliere sportschool). Ook traint u 30% meer spiervezels, wat het prestatievermogen een flinke boost geeft. Deze vorm van training geeft weinig belasting op de gewrichten waardoor het ook voor mensen met belemmeringen als: gewrichtsklachten, rugklachten, COPD, reuma, etcetera, mogelijk wordt om effectief te trainen. Kortom, u heeft geen smoesjes meer om niet te gaan sporten!

90%

Beoordeelt EMS Training positief.

85%

Merkt een verbeterde lichaamsvorm.

69%

Merkt een verbeterd uithoudingsvermogen.

88%

Merkt een vermindering van rugklachten.

Veelgestelde Vragen

Waarom is een EMS Training zo effectief?

Tijdens een EMS Training worden zowel de agonisten als de antagonisten van een spier tegelijkertijd gestimuleerd. Dit resulteert in een uiterst effectieve training. Daarnaast worden diepere spierlagen bereikt én traint u 30% meer spiervezels dan tijdens een reguliere krachttraining. Ook traint u maar liefst 10 grote spiergroepen tegelijkertijd.

Wat kan ik verwachten?
Uw eerste EMS-Sessie zal bestaan uit 6 fases:
 1. Welkomstgesprek
 2. Vaststellen van de doelstellingen
 3. Toelichting over de EMS-Trainingen
 4. Aantrekken van de apparatuur
 5. Trainen
  • Stabilisatie
  • Kracht
  • Cardio
  • Power
 6. Evaluatiegesprek
Hoe lang duurt een sessie?

In slechts 20 minuten heeft u een sessie die gelijkwaardig is aan een reguliere krachttraining van 3 uur. Daarnaast neemt het aan- en uittrekken van de apparatuur circa 10 minuten in beslag.

Na hoeveel sessies is resultaat zichtbaar?

Wij willen duidelijk maken dat wij geen 'wondermiddel' aanbieden. Uit ervaring is gebleken dat sporters zich in 2 maanden fitter voelen, en na 6 maanden fysieke veranderingen opmerken. 

Word ik moe van een EMS Training?

Uw personal trainer past de impulsfrequentie gedurende de training aan naar uw behoeften en doelstellingen. Afhankelijk van de gekozen intensiteit, is het mogelijk dat u na de training spierpijn voelt.

Ga ik zweten van een EMS Training?

Een EMS-Sessie bestaat uit 4 fases: Stabilisatie, Kracht, Cardio en Power. Afhankelijk van het toepassen van deze fases, is het mogelijk dat u gaat zweten.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Naast het trainen zelf, is het ook belangrijk dat de spieren genoeg rust hebben. Aangeraden wordt om minimaal 48 uur rust tussen twee trainingen te nemen. Derhalve raden wij 2 sessies per week aan.

Is een EMS Training veilig?

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat EMS Training niet schadelijk is. Er zijn echter een aantal situaties waarbij het trainen met EMS wordt afgeraden (bijvoorbeeld tijdens zwangerschap). Wij vragen u dit altijd van tevoren te melden.

Doet een EMS Training pijn?

Een EMS Training doet geen pijn. Echter zal het gevoel van een extern impuls (veelal beschreven als een 'trilling') iets zijn waaraan u zult moeten wennen. De meesten raken hier binnen één sessie aan gewend.

Wat onderscheidt EMS-Revolution van de rest?

Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur op de markt. Door deze draadloze apparaten kunnen wij functionele trainingen geven (trainingen die gericht zijn op alledaagse bewegingen). Daarnaast zijn onze personal trainers zeer ervaren én zijn wij de goedkoopste in de omgeving!

Heeft u nog vragen?

Indien u verdere vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen via onderstaande kanalen.

Ervaar EMS zelf!

Meld u nu aan voor een gratis proeftraining!

Proeftraining Aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een proefles in te plannen.
Onze proeflessen zijn gratis indien u besluit door te trainen bij EMS Revolution, anders bedraagt de proefles slechts €10,-.